1 Samburu

Pitkästä aikaa nukuimme kohtuu hyvin, mikään ei purrut nilkoista eikä kävellyt käsivarsilla tai sitten univelkaa alkaa olemaan jo sen verran että em.eivät haitanneet.

Aikainen herätys klo 05, autoon klo 06. Aamiainen oli laatikoissa autossa mukana, emme halunneet hukata aikaa majapaikassa syömiseen, lähdimme siis aikaisin aamuajolle.

Olimme ajelleet jonkin aikaa, kun Ken(kuskimme) sai puhelun ja hän sanoi vaan, että pitäkää kiinni, nyt mennään kovaa ja niinhän sitä mentiin. Tien huonokuntoisuus ei haitannut yhtään, kun pomppi ja heilui autossa ja hetken perästä näimme ison leijonalauman. Seurasimme leijonia jonkin aikaa ja sitten hävisivät puskiin.

Seuraavaksi näimme termiittikeossa istuvan kissan Afrikan villikissa, jota emme myöskään ollut nähnyt ennen, olipa hieno aloitus aamulle.

Tämän jälkeen lähdimme etsimään aamiaispaikkaa. Autostahan ei saa poistua, mutta löysimme kivan paikan ja katoimme hyvin lähelle autoa aamiaisen. Laatikoista löytyi: omena, banaani, mehu, lettuja, kolmioleipiä , keitetty kananmuna ja lihansyöjille vielä pekonia ja makkaraa ja nämä siis kaikkien laatikoista. Lisäksi tietysti teet ja kahvit. Apinat haistoivat ruoan nopeasti ja yrittivät tulla jaolle, mutta Ken pelotteli apinat pois. Yhtäkkiä Ken huomasi vieressämme elefantin ja sitten tuli nopea siirto autoon. Seurasimme autosta muutaman elefantin syömistä hyvinkin läheltä.

Pikkuhiljaa takaisin majapaikkaan, ilma lämpeni kovaa vauhtia. Muutaman tunnin rentoilu, lounas ja taas muutaman tunnin rentoilu ja lähtö ilta-ajolle.

Ilta-ajolla ajoimme hieman ylemmäs, josko siellä olisi leopardeja , mutta ei näkynyt. Alas ajaessamme huomasimme muutaman auton pysähdyksissä ja siellähän oli meidän eiliset gepardit joiden puuhia seurailimme aina auringonlaskuun asti. Majapaikkaan ajaessamme näimme vielä aamuiset leijonat. Upea päivä.

Illallinen ulkona tähtitaivaan alla, aamulla aikainen herätys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *