Buhoma->Kihiihi->Entebbe->Nairobi

4.3. matkapäivä

Eilen illalla saatiin tietää, että tämän päivän lennon aikataulu on muuttunut. Alun perin aikainen aamulento muuttui lähteväksi hieman puolen päivän jälkeen, joten saimme rauhallisen aamun vielä Buhomassa. Eli ensin 1,5 h ajo Kihiihiin sieltä lento Entebbeen ja sieltä jatkolento Nairobiin, jossa olemme yötä oppaamme Trevorin kanssa. Jukka sai ekalle lennolle co-pilotin paikan koska kone oli täysi.

Tämä retki päättyi tänään ja yksi meistä jäi jo Entebbeen, josta hänellä jatkolento kotiin Texas ja kaksi jäivät Nairobin kentälle, josta heillä jatkolento kotiin (Kanada) ja me tosiaan jäimme myös Nairobiin, mutta yöksi hotelliin. Tästä jatkamme huomenna aikaisin Keniaan Samburuun yksityisreissulle Trevorin kanssa siellä meitä jo odottaa tuttu kuski Ken, joka oli meillä jo Masai marassa toissa vuonna

On ihana päästä välillä kunnon hotelliin, josta varmasti tulee sopivan lämpöistä vettä eikä vain joko kylmää tai kuumaa. Kaikkeen tottuu. On jo ihan selvää, että kun menee aamulla vessaan, ensiksi laitetaan valot , hetki odotetaan ja sitten mennään vasta itse(ehtii isommat vipeltäjät alta pois).

Kun laitetaan kengät jalkaan, ensin kopistellaan vipeltäjät pois. Sänkyyn mennessä kurkataan lakanoihin, josko siellä jo on joku niin ei mennä kaikki yhtä aikaa. Hampaita ei pestä hanavedellä ei edes huuhdella hammasharjaa.

Viime yönä heräsimme, kun kuistillamme joku eläin kopisteli, hetki kuunneltiin tuleeko sisälle vai ei, koska tosiaan ikkunoita ei ole, vain verkot ikkuna-aukoissa. Ja ovien alla on sellaiset raot, että sieltä tulee joissain paikoissa kissaa pienemmät.

Ugandassa tuli tosiaan joka iltapäivä kunnon sadeukkoskuuro ja se teki sen, että tuli valtava kosteus. Illalla kun kävi suihkussa oli pyyhe ihan litimärkä vielä aamulla ja kaikki vaatteet olivat kun pesusta tulleita.

Meidän piti tänään nostaa rahaa lentokentältä, mutta juuri kun Jukka sai kortin automaattiin tuli sähkökatko, ehdittiin jo sanoa paha sana, mutta onneksi kone sylkäisi Jukan kortin ulos. Sitten yritettiin useampikin automaatti Nairobista matkalla hotelliin, mutta ei onnistunut. (syyt: ei sähköä, ei taaloja, ei muuten toiminut ) Ja joka kerta kun Jukka meni automaatille kokeilemaan, lähti Trevor ja paikallinen opas turvaamaan nostoa, mutta rahaa ei siis saatu. No, onneksi ei olla pulassa käteisen kanssa vielä.

Niin ja minäkin pääsin punkkiperheeseen, multakin löytyi yksi punkki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *