Kruger Skukuza 2

Sunnuntaiaamu ja klo 05 pintaan herätys, niin apinanaapureiden kuin ihmisnaapureidenkin vuoksi. Portit aukeavat tosiaan klo 06, mutta moni pakkaa autonsa jo neljän jälkeen, apinat heräävät onneksi vasta 05 pintaan.

Aamu oli rauhallinen, kunnes autosuma oli edessä, no kissoja tietysti ja kaksin kappalein eli pariskunta. Aikamme odottelimme, että vaivautuisivat nousemaan ruohikosta ylös, mutta ei, joten jatkoimme matkaa. Oli aamiaisen aika. Tänään terveellisesti hedelmiä, smoothie, jugurttia jne. No olihan sitten tietysti tuo pieni juustokakunpalanen.

Aamiaisen jälkeen ajelimme hissukseen eteenpäin ja valitsimme hiekkatien, jossa vähemmän kulkijoita. Hetken ajeltuamme edessä tiellä seisoi valtava norsu. Peruutimme hiukan vielä kauemmas ja jäimme odottamaan, että tekisi päätöksen, mihin suuntaan lähtisi. Kymmenen minuutin tuumailun jälkeen päätti ylittää tien ja me pääsimme jatkamaan matkaa.

Tänään pääsimme aamuajolta ajoissa takaisin kämpille ja päätimme ottaa nokoset. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua joku naapureista piipitti autoansaa niin, että se niistä päikkäreistä. Päätimme lähteä ilta-ajolle.

Poikkesimme piilokojulle katsomaan lintuja ja olihan niitä, jopa kotka ja myös kilpikonna, vesipukkeja ja hippoja.

Piilosta lähdettyämme ajelimme hissukseen, kun huomasimme tien vasemmalla puolella ison antilooppilauman, joka oli ihan paikoillaan katsoen oikealle ja gebardihan se siellä tallusteli, meni nopeasti pusikkoon emmekä nähnyt sitä enää.

Matkalla näkyi myös iso apinalauma normaaleiden hyeenoiden, kirahvien, norsujen jne lisäksi.

Illaksi meillä on pöytävaraus vanhalle juna-asemalle tehtyyn ravintolaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait