Amboseli pvä 3

To 14.10.21
Kuten jokainen aamu tämäkin starttasi klo 06 ja heräsimme jo hyvissä ajoin viiden maissa (gekko pysytteli koko yön vessassa). Aamulla lähdimme ajamaan suoraan kuivalle järvenpohjalle (lakebed), joka on täällä paikka, jonka eläimet (myös Masain kotieläimet ,lehmät ja lampaat paimenten kanssa)  ylittävät päästäkseen juomaan järvelle. Maa on tosi kuiva kuin autiomaa ja kestää aikansa kun eläimet tallustavat “aavikon ” halki ja tuosta saa hyviä kuvia. Osuimme hetkeen, kun satapäinen elefanttilauma ylitti kuivan osuuden ja on hieno seurata tuollaista laumaa isoja eläimiä suht läheltä (n 30metriä). Jos laittaa silmät kiinni ei kuule mitään, niin hiljaa ne kulkevat. Aavikolla oli myös mm. seeproja ja karjalaumoja Masain kanssa . Kuvaaminen tapahtuu autojen ulkopuolelle yleensä maassa istuen tai makaamalla. Autokuskit pitävät vahtia ettei mikään pääse takaa yllättämään.
Tänään nähtiin ensimmäisen kerran ihan jänis. Jäniksiä on kuulemma paljon, mutta eipä ole näkynyt aikaisemmin. Aamuajon ja lounaan jälkeen kuvaaville oli taas oppitunti kuvien käsittelystä ja minä päätin mennä huoneen terassille kutomaan paitaa, mutta terassi oli varattu, joten istuin sisällä. Mangusti seikkaili ulkona ja apina pyrki kovasti sisään, joten päätin olla ottamatta riskiä apinan kanssa ettei vaan vahingossakaan pääse varkaisiin.Ilta-ajolla istuimme autossa pitkälti seuraten muutaman elefantin menoa. Ilta oli kaunis puoli pilvinen ja valo hyvin kuvauksellinen joten ruutuja kertyi. Myös Kilimanjaro näyttäytyi lähes kokonaan.


2 Replies to “Amboseli pvä 3”

 1. Mukava päästä reissullenne mukaan täältä kotisohvalta. Toivottavasti näette myös pillerinpyörittäjän.

  1. Moikka Anski,
   oikein mukavaa jos tarinat kiinnostavat! Paljon on jo ehditty nähdä, mutta tuo pikkukaveri on vielä piileskellyt. Toivattavasti ensi viikolla tärppää! 🙂
   Petrille terveiset
   t: j & S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait