Kruger Park vihdoinkin villikoirat !

La 24.9.2022

Aamu alkoi hieman yli 05 herätyksellä, apinat ”juttelivat” puussa. Sämpylät aamupalaksi ja klo 06 aukeaa portit ja jonoa jo oli, kun menimme kymmentä vaille odottelemaan. 

Olimme illalla katsonut tämän päivän reitin valmiiksi ja hetken ajeltuamme tien vieressä oli hyeenan pentuja 5 kpl ja isä hyeena. Olivat kovin kiinnostuneita autoista, menivät alle ja nuuskivat renkaita. Isä jaksoi leikkiä ja retuuttaa niitä. Hetken kuluttua isä lähti kuin ammuttu pusikkoon ja pennut menivät oma-aloitteisesti koloonsa. Jotain ääntä kuultiin, josko äiti hyeena kutsui saaliinjaolle?

Jatkoimme matkaa ja nopeasti näimmekin, että villikoirat olivat liikkeellä. Vihdoinkin näimme nämä, ovat onnistuneet vältellä meitä tähän asti. Katselimme pitkään niiden jolkottelua ja käyttäytymistä.

Matka jatkui ja katselimme isoja petolintuja niin lennossa kuin puiden latvoissakin.

Väliin lounas ja lounaan jälkeen otimme hiekkatien asfaltin sijaan. Kauheasti ei ollut liikennettä ja tie oli huonokuntoinen, mutta näimmepä norsun eikä minkä tahansa vaan VALTAVAN ison, se oli siis todella kookas. Katselimme sen syöntipuuhia tovin ja matka jatkui. Seuraavaksi päiväkahville.

Päiväkahvien jälkeen suunta takaisin kämpille. Kämpillä puolen tunnin levähdys ja kaupassakäynti, koska tänään on täällä perinnepäivä (Heritage day) ja monet grillaa eli Braai ja mekin käytiin ostamassa Jukalle makkaraa eli tänään ei ole ravontolaillallista.

Lyhyen pysähdyksen jälkeen vielä parin tunnin ilta-ajolle. Takaisin on oltava klo 18, kun portit menevät kiinni.

Näimme krokotiilin poikasen, olipa se suloinen. Katselimme myös mangustien, jolla oli raidallinen turkki menoa. Matkalle osui myös Southern Ground Hornbill lintuja (suomentaa en osaa nimeä). kuva alla

Pari tuntia kului nopeasti taas ihmetellessä impalopita, norsuja, kirahveja ja ihan loppumetreillä oli selvästi jokin kissa, koska autoja oli puun alla useita. Ja leopardihan se oli tullut puusta alas, mutta emme kerennyt jäädä katsomaan näkisimmekö, koska kello lähestyi uhkaavasti 18:ta.

Palasimme kymmentä vaille 18, näimme vielä upean auringonlaskun ja grilli ”päälle” ja makkaranpaistoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait