8.meripäivä Skansbukta, Colesbukta

Aamiaisen jälkeen zodiakeilla Skansbuktalle, iso saari, jossa saimme itsenäisesti tutustua saareen. Kukkia ja lintuja oli paljon ja halukkaat saivat ennen laivalle palaamista käydä uimassa, halukkaita oli kymmenkunta. Nopeasti pääsimme myös näkemään puffineita kalliolla, niitä olisi katsellut pidempäänkin, mutta laivaan paluuaikataulu on tiukka.

Lounaan jälkeen jälleen zodiakeilla rantautuminen saarelle Colesbukta, jossa venäläiset olivat aikoinaan perustaneet kaivostoiminnan, jota ymmärtääksemme ei koskaan kuitenkaan ollut. Saarella asui noina aikoina joitain satoja ihmisiä, nyt vain paljon poroja.

Huomenna saavumme takaisin Longyearbyeniin ja aamusta maihinnousua ja hotellille jännäämään SAS:n lakon vaikutuksia kotimatkaan. Hieno retki, upeita maisemia ja luontoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait