Masai Mara 5

Aamulla lähtö kohti pohjoista Maraa. Ilma oli vietävän kylmä, kaikkien vaatteiden päällä vielä kaksi vilttiä ja paleli, kunnes aurinko muutaman tunnin kuluttua alkoi lämmittämään. Alkuajo oli hiljainen mutta pohjoisempana alkoi sitten tapahtua. Ensin näimme serval kissan, se on todella vaikea tapaus kuulemma, moni haluaa nähdä, mutta ei vaan onnistu. Kissa on todella pieni. Meidän autokunta onnistui sen näkemään muut eivät. Seuraavaksi tiellä oli valtava gekon näköinen otus, (monitor lizard) aivan mahtava. Olimme ajaneet jo kolmisen tuntia niin kuski kysyi haluaako joku käydä puskassa pisulla, olisi hyviä puskia. Totesin omasta puolestani, kiitos ei, tiedä mitä siellä puskassa on ja kulman takana olikin heti alanko, jossa todella komea urosleijona, upea.  Eläimiä oli todella paljon liikenteessä, näimme myös muutaman naarasleijonan ennen aamiaista. Uusia lintuja löydettiin myös.

Aamiainen oli katettu hienolle näköalapaikalle ja tarjolla oli jälleen juomat, hedelmiä, paahtoleipää, papuja, makkaraa, pekonia ja munia miten vaan halusi eli kokki valmisti tilauksesta munakasta, kokkelia jne.

Aamiaisen jälkeen vuorossa PCR testi ja kohti leiriä. Kuskimme sai kesken ajon tiedon, että lähistöllä makoilee leopardi ja sinne kiiruhdettiin ja siellähän se puiden varjossa oli hellettä pitämässä.

Iltapäivä oli todella kuuma ja ilta-ajolla oli kovin hiljaista, mutta onnistuimme näkemään pienen antiloopin, (dikdik)jota myöskin näkee todella harvoin, koska on täysin yöeläin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait