Kohti Nairobia

to-pe 7.-8.10.2021

To -pe Torstaina lähtö Helsinki-Vantaalle hyvissä ajoin, kaikki meni sujuvasti toki hiukan hitaasti, koska olimme virkailijan ensimmäiset Keniaan lähtijät ja hänellä meni aikaa katsoa onko meillä kaikki tarvittavat paperit mukana. Ensimmäinen lento Tukholmaan ja siellä neljän tunnin vaihto ja johan oli odotus paperintarkastuksessa eli me teimme jonoa. Hekin joutuivat tarkistamaan, onko meillä varmasti kaikki ja se kesti. Tukholmasta Dohaan ja Dohasta Nairobiin. 
Nairobin lentokentällä meidät passitettiin heti jonoon koneesta tultuamme ja lääkäri tarkisti kaikilta negatiiviset PCR testit ja terveysselvityksen QR koodin, sen jälkeen pääsimme sisälle rakennukseen, jossa vielä Viisumin  näyttö ja passintarkastus ja sitten saimme matkalaukut ja meitä olikin jo majapaikan kuski ulkona odottamassa.
Kuski sanoi, ettei ole ruuhkaa en sitten tiedä miltä liikenne näyttää kun on ruuhkaa. Vajaan tunnin ajo ja olimme perillä Ololo safari lodgessa. Jotta pääsimme puistoon sisälle piti kädet pestä ja kuume mitattiin. Puiston kuski otti meidät autoonsa ja ajelimme jo puistossa hyvän tovin nähden seeproja, krokotiilejä, useita lintuja, kirahveja, strutseja ja erilaisia antiloopin näköisiä. Majapaikassa saimme huoneemme joka siis tukevarakenteinen teltta, lyhyet päikkärit kuunnellen ulkoa tulevia ääniä, runsas lounas ja kohta iltasafarille. Tätä kirjoittelen teltan kuistilla ja pari isoa paviaania pälyilee kymmenen metrin päässä.


Ilta-ajo oli hieno, kirahveja, lintuja, strutseja sekä 5 leijonaa ja 4 sarvikuonoa. Ajo kesti kolmisen tuntia ja sen jälkeen vielä illallinen, jonka minä skippasin kohtuullisen suuren lounaan vuoksi.
Nyt nukkumaan jos se vain onnistuu kaikilta öisiltä ääniltä niin eläinten kuin läheisen lentokentän nousevien koneidenkin ääniltä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait